Oldalak

2020. május 31., vasárnap

n° 200531 - pünkösd

Mennyei Atyánk!

Legjobb pillanatainkban kegyelmed által nem alszunk el a Gecsemáné kertben. Ébren vagyunk, és hallgatjuk a te Fiad imádságát. Mélyen, legbelül tudja, hogy szenvednie kell. De tökéletes emberségében így kiált hozzád: „Ha lehetséges, múljék el tőlem ez a pohár.”


Ugyanúgy, mi is lelkünk mélyén érzékeljük, hogy ez a járvány ki lett szabva bölcsességed szerint jó és szükséges célokra. Nekünk is szenvednünk kell. A Fiad ártatlan volt. Mi nem vagyunk azok.
Mégis tökéletlen emberi mivoltunkban mi is azt kiáltjuk: „Ha lehetséges múljék el ez a pohár.” Végezd el, Uram, gyorsan azt a fájdalmas, igazságos és könyörületes munkát, amelyet elhatároztál, hogy megcselekszel! Ne hagyd rajtunk ítéletedet! Ne késlekedj a könyörületességeddel! Emlékezz meg a szegényekről, Uram, a te irgalmasságod szerint! Ne felejtkezzél meg a gyászolók imádságairól! Adj gyógyulást és adj gyógyszert! Szabadíts meg – a te szegény elesett teremtményeidet – ezekből a nyomorúságokból!
Ne engedd, hogy hiábavaló legyen a nyomorúságunk és a gyászunk, Uram! Tisztítsd meg a népedet, hogy ne a meddő anyagiassággal és üres, Krisztus nélküli időtöltéssel foglalják el magukat! Vedd ki a szánkból a Sátán csalétkeinek ízét! Vágd ki belőlünk a mindig ott levő büszkeség, gyűlölet és igazságtalanság maradványait! Adj nekünk belátást arra, hogy a te dicsőségedet ne kicsinyeljük le! Nyisd meg a szívünk szemeit, hogy lássuk és megízleljük a Krisztus szépségét! Hajtsd a mi szíveinket a te igédhez, a te Fiadhoz és a te utaidhoz! Tölts meg minket könyörületes bátorsággal! És tedd naggyá a te nevedet azokon az utakon, ahol a te néped téged szolgál!


Nyújtsd ki a kezedet hatalmas ébredést adva ezért az elvesző világért! Hadd ne szóljanak ennek a generációnak a Jelenések könyvének rettentő szavai: „és mégsem tértek meg”. Ahogy megverted az emberi testeket, kérünk, rázd fel a szendergő lelkeket! Őrizd meg őket attól, hogy aludva maradjanak a büszkeség és hitetlenség sötétségében! Nagy kegyelmedből mondd ezeknek a csontoknak: „Elevenedjetek meg!” És add, hogy milliók szíve és élete sorakozzon fel Jézus mérhetetlen méltósága mellé!
Jézus nevében
Ámen.

/John Piper/